Galleri Maud målningar

Utbildning:
Studier för konstnären Carl E Larsson, Malmö, 1966-1967
(elev hos Fernand Léger)
Studier vid R Askou-Jensen’s Tegne- og Maleskole, Glyptoteket, Köpenhamn, 1967-1968
20 poäng i Konsthistoria vid Lunds Universitet, 1968
Därefter ett antal målarkurser i Mariestad, Halmstad, Lund och Bjärred
under åren jag flyttade runt med familjen.

Efter att i många år ha målat mer figurativt, skedde för drygt tio år sedan en vändning i mitt måleri och mina ”Inre Landskap” började växa fram. Det hände någonting inom mig själv, en rörelse sattes igång, som kom till uttryck i mitt måleri.

Jag hade då kommit i kontakt med dels EFT – Emotional Freedom Techniques, dels HF – Hjärtfokus. Dessa energitekniker förde mig in på nya, fascinerande vägar och mitt måleri utvecklades i en ny riktning.

Min serie ”Inre Landskap” visades för första gången på Hellekis Säteri, Stora Växthuset, sommaren 2005. Nedan ser du några målningar ur denna serie. Du kan också se fler av mina målningar på www.konst.se.
Vi har nu påbörjat en ny tid. Blir spännande att se hur den nya tiden kommer att påverka mitt måleri!
För vidare information om mina målningar är du välkommen att kontakta mig.

Jag blev antagen till Kullasalongen 2014, en jurybedömd utställning i Krapperups konsthall 18 april – 18 maj, och visade där min målning ”En ny tid”.

2016 Julsalongen på Krapperups konsthall

”INRE LANDSKAP”
81×65 cm, akryl
(Klicka på bilderna för större storlek)

01

02

03

04

05

06

07